Kubb - Mölky

Kubb

2 teams (maximum 6 spelers per team) spelen tegen elkaar, en het doel is om alle blokken (Kubbs) van de andere ploeg omver te gooien. Als dat gebeurd is, mag je op de koning mikken in het midden van het speelterrein. Gooi je die ook omver, dan heb je gewonnen!

Huur: 10 euro

Waarborg: 25 euro

Bestellen: info@cabar.be

Mölkky of number kubb

De Mölkky is een houten werpstok en die speelt een actieve rol in het spel. Het doel is namelijk om met de werpstok houten paaltjes in het speelveld omver te gooien. Alle houten paaltjes zijn nagenoeg identiek aan elkaar en zijn genummerd van één tot en met twaalf. De paaltjes worden in vier rijen neergezet. Er staan in de eerste rij slechts twee paaltjes en in de derde rij vier paaltjes. In de tweede en vierde rij staan houten paaltjes. Het nummer dat op een paaltje staat is ook gelijk het aantal punten dat je wint als je het paaltje omgooit.

Na afloop van iedere werpronde worden alle houten paaltjes weer rechtop gezet, alleen nu op de plaats waar deze gevallen zijn. De speler die als eerste een puntentotaal van 50 bereikt is de winnaar. Let wel op, je mag niet over de 50 punten heengaan. Als je meer dan 50 punten scoort dan ga je automatisch terug naar 25 punten. Je bent als speler uitgeschakeld wanneer je drie worpen op rij geen punt scoort.

Huur: 10 euro

Waarborg: 25 euro

Bestellen: info@cabar.be